وقتی تعداد افراد حاضر در کلاس آنلاین از 30 نفر فراتر رود، مدیریت آن سخت می شود، به ویژه اگر مدرس کلاس، تازه در فضای آموزش آنلاین (البته استفاده از کلمه زنده به جای آنلاین دقیقتر هست) وارد شده باشد. در این حالت چه باید کرد؟ روشی که در ادامه توضیح داده می شود بر حسب تعداد کاربران موجود در کلاس باید توسعه یابد.

بر اساس تجربه در هر کلاس آنلاین شما باید 4 مدل پشتیبانی داشته باشید.جهت حفظ کیفیت کلاس به استاد اطمینان خاطر بدهید که فقط باید روی تدریس خود متمرکز باشد. معمولا کاربران به این 4 دسته تقسیم می شوند:
1- عده ای دچار مشکلات فنی شده اند. یعنی صدا ندارند ولی تصویر دارند یا بالعکس. صدا قطع و وصل می شود. از کلاس به بیرون پرت می شوند. به صورت کلی می گویند ما مشکل داریم یا عباراتی از این قبیل. معمولا شما باید یک پشتیبانی بابت این ماجرا داشته باشید و معمولا هم راه حل این هست که کاربر فیلترشکن خود را خاموش کند، مرورگر خود را عوض کند (یعنی مثلا اگر از کروم استفاده می کند برود سراغ موزیلا یا برعکس)، اینترنت خود را عوض کند (مثلا اگر از adsl استفاده می کند از اینترنت گوشی استفاده کند و برعکس بالعکس)، تنظیمات نرم افزاری صدا را در ویندوز چک کند، از روشن بودن و سلامت سخت افزار خود مثلا هدست و اسپیکر اطمینان حاصل کند، دانلود های دیگری را که در سیستم یا بک گراند گوشی دارد غیرفعال کند، پیام رسان هایی مانند تلگرام و... را در سیستم یا گوشی خود ببندد و در نهایت هم آنتی ویروس یا فایر وال را تنظیم مجدد یا غیرفعال کند و مسائلی از این قبیل.

همچنین اگر میکروفن کاربر قطع بود یا تصویرش ارسال نمیشد باید به مجوزی که به مرورگر برای دسترسی به دوربین و یا میکروفن او داده شده دقت کند.
2-تعدادی از کاربران هستند که سوالات محتوایی نسبت به مطالبی که در حال ارائه توسط استاد هست، دارند. معمولا این افراد از امکان بالا بردن دست در نرم افزار استفاده نمی کنند و مستقیم سوال خود را در قسمت چت در حین صحبت کردن استاد می پرسند که تعداد زیاد آن باعث به هم ریختگی تمرکز استاد در ارائه منظم مطالب می شود. در نتیجه باید این گونه سوالات توسط یک پشتیبان به صورت دسته بندی شده در پایان کلاس یا در یک جلسه دیگر به استاد تحویل شود تا استاد به آنها پاسخ دهد. معمولا سوالات در این کلاس ها تکراری هست و پشتیبان باید سوالات شبیه به هم را یکدست کند و به استاد تحویل دهد که همانجا به صورت زنده پاسخ دهد یا اینکه بعدا به صورت آنلاین در تالار های مکمل کلاس آنلاین پاسخ داده شود و مورد بحث و بررسی قرار گیرد. فرد پشتیبانی که در این مرحله قرار هست پشتیبانی کلاس را برعهده گیرد نیاز به دانش فنی چندانی ندارد و باید بیشتر بر موضوع مورد ارائه آشنایی داشته باشد.
3- مورد دیگری که در کلاس های آنلاین زیاد با آن برخورد می کنیم این هست که یک عده از کاربران سوالات اجرایی می پرسند. مثلا جلسه بعدی کی هست، چرا این جلسه رو درست خبر رسانی نکردید؟ کجا می تونیم فایل کلاس رو دانلود کنیم؟ کتابی که استاد معرفی کرد رو از کجا می تونیم بخریم؟ شغل استاد چیست؟ آیا کلاس به صورت حضوری هم برگزار می شود؟ آدرستون کجاست؟ جهت دعوت از استاد باید با چه کسی هماهنگ کنیم؟ این کلاس توسط چه ارگانی برگزار می شود و مسئول آن کیست؟ و...
4- مورد دیگری که در برخی کلاس ها یا جلسات برخط رخ می دهد این است که شما مدیریت مجوز دادن به کاربر کلاس جهت صحبت صوتی یا تصویری داشته باشید. برخی جلسات چندطرفه هست و فقط استاد یا مدیر جلسه قرار نیست صحبت کنند. در این میان باید یک فرد به عنوان ناظر جلسه حضور داشته باشد و اگر شرایط اجازه می داد حتی تصویر این فرد در کنار ارائه استاد یا مدیر جلسه دائم فعال باشد و پیامی را در قسمت چت پین کنید که کسانی که می خواهند صحبت کنند دست خود را بالا ببرند و ناظر جلسه هر بار به یک نفر اجازه صحبت دهد و نفر بعدی را هم برای صحبت آماده کند.
توصیه میشود حتما در کلاس یک راه ارتباطی قرار داده شود. مثلا شماره تماس یا لینک کانال پیام رسان یا آدرس سایت یا ایمیل. اما به هیچ وجه این قسمت مهم از سرمایه ی خود، یعنی راه ارتباط با کاربر را از دست ندهید.
تجربه نشان می دهد رفتار عمومی کاربران در مواردی که برای شرکت در کلاس هزینه پرداخت می کنند دارای تنش بیشتری می باشد. یعنی ممکن است همگی کاربران تلاش کنند تا سوال خود را بپرسند یا در خصوص رفع مشکلات فنی پیش آمده درخواست کمک کنند. پس در این موارد حتما سعی کنید که پشتیبان به تعداد کافی در کلاس قرار دهید.
پشتیبان ها حتما دقت کنند روی پیام کاربر ریپلای کنند. معمولا اگر لازم شود با یک کاربر تماس بگیرید از بقیه کاربران باز می مانید. به همین دلیل زمانی با کاربری که مشکل دارد تماس بگیرید که یا فشار پشتیبانی
کم هست یا فرد نیازمند پشتیبانی از افراد کلیدی جلسه مثلا مدیر یا استاد یا کاربر در صف ارائه محتوا هست.

تجربه به ما نشان داده که برای کلاس هایی که هزینه پرداخت کرده اند و تعداد افراد آن 100 نفر به بالا هستند لازم است حداقل به ازای هر کدام از موارد 4 گانه بالا یک پشتیبان قرار بگیرد. همچنین در مواردی که جلسه چندسویه هست حتما پشتیبان اختصاصی برای بند 4 مورد نیاز هست.

این توضیحات برای حالت عادی بود که از استاد انتظاری برای مدیریت کلاس آنلاین نداریم. شخصا اگر کلاس آنلاین برگزار کنم یک نفر از مخاطبان خودم را مسئول دسته بندی سوالات می کنم و زمانی که می خواهم مخاطب در بحث من شرکت کند قانون دست بالا کردن قبل از سوال را مطرح میکنم و به تعدادی از آنها اجازه صحبت می دهم. یعنی شما می توانید از پتانسیل مخاطبان با تجربه خود جهت پشتیبانی دیگر مخاطبان استفاده کنید. این حالت بهینه تر هست. همان ابتدا که کلاس شروع می شود از کاربران می پرسم کسی قبلا با این مدل کلاس تجربه کار داشته و آیا علاقه به پشتیبانی سوالات بقیه کاربران را دارد؟ سپس دسترسی او را ارتقا می دهم. البته دقت کنید که با افزایش دسترسی در بعضی از سیستم های کلاس آنلاین، ممکن است کاربر ارتقا یافته، اطلاعاتی از سایر کاربران بتواند ببیند که شما شاید تمایل نداشته باشید. اگر نکته یا سوالی بود خوشحال می شوم بتوانم پاسخ دهم.

 

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟